. . .
top of page
חיים נתן

פנסיה בימי קורונה

רבים עומדים עכשיו במצב לא פשוט שהיה בעבר - פיטורים או יציאה לחל"ת. לשכירים שבינינו, עוד יש איזה מקל להיאחז בו בדמות ביטוח לאומי. אבל העצמאים נזנחו לגמרי. במצב הזה אני מקבל לא מעט שיחות טלפון של שכירים או עצמאיים בנוגע לחסכון הפנסיוני שלהם. ואני רוצה לעשות סדר בכמה נקודות

קרן פנסיה בזמן חל"ת

לקרן פנסיה יש שלושה רכיבים. הראשון הוא חסכון לפרישה. השני הוא ביטוח למקרה מוות, והשלישי אובדן כושר עבודה. בזמן שהעובד נמצא בחל"ת, הוא לא זכאי לשכר ולכן, הוא גם לא זכאי לחסכון פנסיוני. משכך, המעסיק לא נדרש לבצע עבורו הפקדות לקרן הפנסיה ולקרן השתלמות.

בתקופה כזאת, אין הפקדות ומן הסתם נפגע החיסכון לפרישה. אך קרנות הפנסיה מגנות על החוסך באופן אוטומטי למשך 5 חודשים, דרך רכיב שנקרא "ארכת ביטוח". בזמן הזה העובד נשאר מבוטח כמו שהיה בזמן שקיבל שכר.

ביטוח מנהלים בזמן החל"ת

בביטוח מנהלים אין כזה רכיב. חלק מחברות הביטוח הודיעו שיתנו "ריסק זמני" בחינם למשך חודש עבור שכירים שנמצאים בחל"ת. לא גם זה לא אוטומטי - ויש לבדוק עם מי שמטפל בביטוח המנהלים שלכם.

קרן השתלמות

אם אין הפקדות - בגדול לא נורא. כי אין כיסוי ביטוחי, אבל יש בעיה כי בעוד שאם היו לכם הפקדות, היתם מגיעים לתיקון בשוק (כשיהיה) עם סכום גדול יותר - הרי במצב שאין הפקדות, יהיה לכם יותר קשה להנות מהאפסייד בשוק (שוב - לכשזה יבוא מתי שהוא)

מה לגבי עצמאיים?

נלך להניח פתק בכותל. לא עוזרים בשלב זה כל הבקשות, כמו שהמדינה מתעלמת מהמגזר. גם חברות הביטוח. ואין בשלב זה פתרון להפסקת הפקדות לעצמאים. יש לציין שבקרן פנסיה גם לעצמאיים קיימת ארכת ביטוח בדיוק כמו שכירים. אבל נשאלת השאלה מה יהיה לגבי פנסיית חובה כי עצמאים רבים לא יפקידו השנה לפי החוק. למי שיש אובדן כושר עבודה ההמלצה החד משמעית היא להתאמץ לשמור עליו.

סדרי עדיפויות לעצמאים:

תמיד עדיף לשמור על כיסוי ביטוחי ובעיקר אובדן כושר עבודה. הרי תמיד יכול להיות מצב שמישהו פה יחלה בקורונה ולא יוכל לצאת מבית החולים חודשים. ובשלב ב - חסכון כגון קרן השתלמות.

עבודה בזמן קורונה

אנו נמצאים בתקופה לא פשוטה ואף מטלטלת - כולנו.

המשרד עבר לעבודה מהבית, אבל כולנו זמינים, גם אם לוקח קצת יותר זמן לחזור.

גם אני וגם העובדים האחרים, עונים מחוץ לשעות הרגילות - ואני מזמין אתכם להתקשר ולהתייעץ.



bottom of page